2008. február 7., csütörtök

16. Nap Január 27. Segou-Bamako


Elkezdődött az utolsó nap. A csapatok két féle úton közelíthették meg Bamakót. Az egyik a sima aszfalton, a másik egy OFF-Road útvonalon volt. Mi tegnap úgy döntöttük, hogy nekivágunk az OFF-Road szakasznak, lesz ami lesz. Talán kibírja a lengéscsillapító. Segouból kiérve letértünk a terep útra. Ez kb. úgy nézet ki, mintha 3-4 nyomvonal össze-vissza tekergőzött volna, és köztük fák meg bokrok voltak. A szakaszt nagyon lazán vettük, és csak utólag gondoltunk bele, hogy szerencsénk volt, mivel az úton semmilyen állattal és emberrel nem találkoztunk. Könnyen nagy baj lehettet volna belőle, de mi nagyon jól éreztük magunkat.
Az egyik kanyarban sajnos megint mások után mentünk, nem tanulva a korábbiakból, de ők a jelenlegi vezető Szlovák csapat volt. Úgy látszik ők is el tudják téveszteni az utat. Egy kis bolyongás után rátaláltunk a helyes és gyorsan járható útra, majd az aszfaltútra mely elvezetett Bamakóig.
MEGÉRKEZTÜNK!!! De még meg kellet találnunk a szállodánkat. Az egyik úton egy kicsit rossz irányba vettük az utat és ezért vissza kellet fordulnunk. A főúton még egy teljes fordulót kellet volta tennünk, vagyis tettünk is egy kicsit szabálytalanul. A rend helyi őre azonnal felpattant helyéről és megállásra intett. Tibi, jó szokás szerint előadta a hülye turista szerepét és megvesztegette a rendőrt egy darabb tollal! Ez sikerült és mehettünk is tovább, mert időre mentünk, és be is értünk.
A szállodánk nagyon szép! Egy probléma azért megint akadt. Jó szokás szerint megint nem voltak meg a csapatok részére lefoglalt szobák. Szerencsére kiderült, hogy van még szoba, csak nem takarították még ki. Azért így is volt még csapat, akinek nem jutott szoba.


Este az IBIZA nevű szórakozóhelyen volt a díj átadó és eredményhirdetés. 13 helyen végeztük. Örülünk neki, szerintünk jó helyezést értünk el egy most már teljesen lerobbant autónkkal. De Gizi a dömper azért még megy és halad előre rendületlenül, ha úgy kívánjuk. Csak egy kicsit lassan. Úgy határoztunk, hogy ha jó áron megvenné valaki az autót akkor eladjuk. Szabtunk neki egy jó magas árat, mert igazából nem szerettünk volna megválni tőle. Érdeklődő nagyon sok akadt, de mindenki soknak tartotta az árat, mi is. Így legalább megmaradt, és jöhetett az újabb kaland hazafelé.

Nincsenek megjegyzések: