2008. január 18., péntek

7. Nap - 2008. január 18. Tata - Tatuin bolygó (valahol Tan-Tan és Smara között)

A mai napon kb. 480 kilométert tettünk meg. A táj folyamatosan változik. Még maradtak a hegyek, ugyanakkor megjelent a homok is. Gyönyörű tájakon vezettek át a versenyfeladatok, amik bizony megizzasztották a csapatot. A szakasz nagy része köves, homokos részeken vezetett keresztül, többször kellett kiszáradt folyómedreken átkelnünk, hogy eljussunk a feladatokhoz. A fiúk hegyet is másztak. Nem volt egyszerű, mert a homok folyamatosan hátráltatta őket. De felmásztak, nagyon ügyesek voltak. A pontot nem sikerült megszerezni, ami azért nem olyan nagy baj, mert senkinek sem sikerült megtalálni. Többek szerint rossz volt a koordináta.

A mai táborhely a sivatag középén volt, vagyis inkább a semmi közepén… Kis „kunyhók” álltak körben, amik tulajdonképpen skorpió- és kígyólakként funkcionáltak. Így a sátorozás mellett döntöttünk. Este még főztek a fiúk vacsit, megvitattuk az élet nagy dolgait, majd szép lassan visszavonultunk. Az éjszaka rövid volt, és hideg. Reggel gyors pakolás, majd eligazítás, és pontban 8-kor indulás.

A mai nap okozott egy kis felháborodást a versenyzők nagy részénél. Többen, többször találkoztunk túrás rajtszámú autóval versenypontokon, ami minden versenyszabálynak ellent mond. Ezt jeleztünk a versenybíróknak is, akik megpróbálták kideríteni mi is a helyzet. Ma reggelre, arra a döntésre jutottak, hogy megnézik a GPS-eket, és csak akkor fogadják el a feladatokat, ha fotó is készül a versenypont helyszínén a versenyzőkről. Reméljük, hogy innentől mindenki betartja a szabályokat, és megmarad a verseny tisztasága.

Nincsenek megjegyzések: