2008. január 28., hétfő

10. Nap - Januar 21. Nouadhibou - B2 Party Beach


A reggeli szokásos korai ébredés után, amihez már lassan kezdünk hozzászokni, következett a reggeli rituálé, bokor keresés a kisebb-nagyobb dolgok elvégzéséhez, fogmosás stb. De már ehhez is hozzászoktunk. A korábbi beszámolók alapján, azokat az információkat kaptuk, hogy itt már nem olyan barátságosak a katonák, rendőrök az ellenőrző pontokon, mint Marokkóban. Így hát felkészültünk a legrosszabbra, és nagyot csalódtunk a pozitív értelemben. Az első Mauritániai napunk teljesen az ellenkezőjét bizonyította. A biztonsági erők mindenhol ott voltak és biztosították az utunkat, őrizték a tábort, segítettek, ha elakadt vagy eltévedt valaki. Utólag s külön köszönet nekik! Viccesen meg is jegyeztük, hogy veszélyesebb este bemenni a nyóckerbe, mint átautózni Mauritánián.
A reggeli eligazítás után elindultunk a már rég várt helyre a PartyBeach-re, és csak ezután kezdődtek az izgalmak. Úgy nézet ki, hogy a kocsinknak a mai nap még a sima aszfalt sem tetszet. Pár kilométerre a táborhely után a kocsi motorja felpörgött, hatalmas hangokat hallatva és hűtővizet fröcskölve adta tudomásunkra, hogy valami nagy baj történt. A kietlen úton félreálltunk, és megpróbáltuk kideríteni, mi is történt. Több csapat is megállt, hogy m történt velünk, hogy tudnak-e segíteni. Mivel, hogy még nem tudtuk mi a baj, úgy gondoltuk, hogy Évi, ha tud menjen tovább egy másik autóval, mert mi lehet, hogy sokáig szerelni fogunk és hárman folytatjuk tovább az utunkat ezen az etapon. Nagy szerencsénkre és megdöbbenve tapasztaltuk, hogy a kocsi egy pár perc után minden gond nélkül elindult. Hogy pontosan mi történ azt még nem tudtuk.
A mai nap az aszfaltos út után elkezdődött a első igazán sivatagos szakasz egy nemzeti park területén. A belépés helyének megtalálásában, nagy segítségünkre voltak katonák. (Megint segítetek!) Az eligazításon közölték mindenkivel, hogy ige csak 4 kerék meghajtású járművel menjen mindenki be. tavaly is sokan a dűnék között éjszakáztak, mert nem érték el a tábort, vagy eltévedtek.
A belépési ponton az útvonal koordinátáinak felírása után nekivágtunk a általunk ismeretlen hibájú autónkkal a sivatagnak és a versenyfeladatoknak. A feladatokat a és a útvonalat, a beharangozott figyelmeztetések ellenére is szinte hibátlanul teljesítettük. Nem akadtunk el, nem tévedtünk el, és még a partra is a dagály előtt megérkeztünk. Így minden gond nélkül el tudtunk autózni a táborhelyig.
Nagyon meglepődtünk, amikor láttuk, hogy Évi még nincs ott, hiszen ő a túra útvonalon jött. A tábor közvetlenül a tengerparton a dűnék között volt, gyönyörű helyen. Fürödtünk a tenderben, bár egy kicsit hideg volt, de jól eset a sok por után. Sajnos itt este kiderült, hogy Mauritániában, több csapatnak nem működött az mobil internetes kapcsolata, így nekünk sem, és tönkre mentek a sós víztől és levegőtől az invertereink is. Este, Évi még mindig nem volt sehol. Kicsit aggódtunk, de tudtuk, hogy jó helye szállt be. Az este elég viharos volt a parton és így nem igazán tudtunk jól aludni.

Nincsenek megjegyzések: