2008. január 13., vasárnap

2. Nap - Visszatérek egy kicsit a tegnapi naphoz.



Mivel a foglalásunkat nem „találták” meg a hivatalos szálláson, így más megoldás után kellett néznünk. A közelben több szállodát is megnéztünk, majd a legutolsó, két csillagos megoldás mellett döntöttünk. Sikerült egy kétágyas szobát kapnunk, amiben hárman aludtunk. Kicsit szűkös volt, de megoldottuk.

A reggeli eligazításra természetesen pontosan érkeztünk. Megkaptuk a versenyfeladatokat, majd 7 óra után pár perccel el is indultunk. Az első feladatot simán megoldottuk. Egy szobrot kellett megtalálni, amin egy évszámot kellett keresni. Parádésan megoldottuk eme nehéz feladatot, majd mentünk is tovább a következő feladatra. Az út gyönyörű tájakon vezetett, hiba lett volna kihagyni. A francia Riviéra szépségét leírni szavakkal nem lehet. Lélegzetelállító!
A feladat megoldásához fel kellett menni egy hegy tetejére, ott egy szélzsák megtalálása volt a cél. Ahhoz, hogy azt és az elrejtett ládát megtaláljuk, elég sokat kellett gyalogolni is, de megérte, gyönyörű panorámájú helyre vezettett! Megcsináltuk. Ezt is kipipálhatjuk.
Harmadikra Rougiers nevezetű faluban kellett megtalálnunk a Saint-Jean vár romjait. Keskeny, kanyargós hegyi utakon vezetett az út a várhoz. Elég kemény terepezés következett egészen a várig. Az autó és a mai napi sofőrje ismét bizonyított.
Innen már egyenesen a szállása vezetett az út. 7 előtt beérkeztünk. Leadtuk a feladatlapot majd a jól megérdemelt pihenés következett, ja meg egy kis javítás, mert eltört a csomagtartónk. Reggelig még sok az idő!!!



Nincsenek megjegyzések: