2008. január 14., hétfő

3. Nap - 2008. január 14. Meyreuil – Almeria…

A reggeli eligazítás után elindultunk a Budapest-Bamako leghosszabb napjára. A hivatalos táborhely 1102 kilométerre van Meyreuiltól, de mi ezt – csak és kizárólag saját magunk szórakoztatására – meghosszabbítottuk Almeriaig. Ebből a dél-spanyolország városból indul a komp, holnap reggel 9-kor Nadorba, Marokkóba.
A mai napi versenyfeladatok némileg hanyagolásra kerültek, leginkább a levezetendő táv miatt. Kettő feladatot sikeresen megoldottunk, majd néhány száz kilométer következett az autópályán. Lényegében ebből áll a nap. Megyünk, megyünk és megyünk.
A táj látvány szempontjából a közelébe sem ér a tegnapinak. Sajnos. Láttunk sok pálmafát, na és a tengert, de megközelítőleg ennyi. A nap gyönyörűen süt, kb. 13-14 °C lehet, kifejezetten kellemes, főleg, ha figyelembe vesszük, hogy szombaton még majd’ megfagytunk a Kossuth téren. És ennél már csak melegebb lesz J (leszámítva persze az éjszakákat)
Az autó még mindig remekül teljesít, annak ellenére, hogy adódtak problémák. A tetőcsomagtartó elrepedt, amit átmenetileg megszereltek a fiúk, valószínűleg Marokkóban kerül majd sor a meghegesztésére. Ugyanez a helyzet a hátsó lengéscsillapítóval is, szintén javítani kell majd rajta egy kicsit. Remélem, egészen a fiúk hazaérkezéséig ezek lesznek a legnagyobb problémák.
Holnap már Afrikában vagyunk. Indul az igazi kaland!

2 megjegyzés:

Unknown írta...

nSzia Krisztián! Remélem nem csuklasz egész nap, mert nagyon sokat emlegetlek!Menjetek, menjetek,menjetek,és tényleg most kezdődik az igazi.....Szorítok,de nagyon!!!!!!!puszi keresztanyád Jó utat Nektek!

Névtelen írta...

Sziasztok!Mi van Veletek?Az Origo videoján láttam, hogy bekompoltatok.Vigyázzatok a hasatokra,ha nincs mit enni,állítólag csinos kis gyíkokat lehet fogni, ha gyorsabbak vagytok mint ők.....Jó utat!!Minden jót! puszi Bacsosz Kata